CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 31, 2010

ohh air selusuh

2 hari lepas, sebok bercerita pasal air/minyak selusuh dgn my mom. then tergerak hati my mom ajak ke Harun Din utk dapat kan air selusuh. benda ni kita tak boleh la bergantung harap 100% cume sekadar ikhtiar je. ape yang pasti Dia juga yang menentukan;) jadinya pagi tadi lepas je breakfast terus je menuju ke Darussyifa Bangi. nak ke tempat tu tak lah menjadi masalah pun, sebab dekat sgt. belakang je dgn sekolah Menengah aku rumah Harun Din tu, kat seksyen 2 Bangi. tapi kalau nak jumpe dgn Harun Din mmg ssh la sgt. lagipun Harun Din cume ade hari Selasa je kalau tak silap aku. so jumpe anak2 murid dea pun ok la kan..sampai2 sane dkt pukul 10 kot. tu pun tgk org dah ramai Q.

Sampai2 sane je kene register name dulu. mase tu aku tgk baru no 30 kot. aku ni 52. wahh taktau la bape jam kot nak selesai kan. hehe tapi ape salah nye tunggu sekejap yang penting niat datang tu hati bersih. sambil menunggu sembang2 la dgn orang2 kat situ. macam2 ragam ade. ade yg kene buatan orang. ade yang nak berubat sakit. mcm2 lg la yang ikhtiar nak berubat kat situ. dekat sejam juga aku dok tggu kat situ, try la pegi tgk no. still dekat 10 org lg kot. huhuh..sabar fariza!;D tibe2 ade sorg anak murid dea ni, datang bawak sekotak 'air penawar Hafiz' iaitu kombinasi campuran Air Gau Tasnim & Air Zam-Zam.
Air ni dibaca dgn ratusan juzu' Al-Quran oleh guru & pelajar Hafiz. ia nya juga telah disolat hajat dan dibacakan Hizbul Bahri, Hizbul Al Nawawi, wirid-wirid Al-Quran dan hadis yang diterima oleh Darussyifa.

Cara menggunakan : 
1.Membaca Al-Fatihah dan selawat
2.Niat dalam hati
3.Menaruh keyakinan penuh pada Allah swt

Khasiat Khusus :
1.Mengubati gangguan jin dan iblis
2.Penawar Hati
3.Air selusuh utk bersalin
4.Pelaris makanan 

nak di pendekkan cerita, aku terus je beli air penawar tu. takde la aku Q lagi hehe..balik dgn tenang. cewahh!:p malam tadi taktau nak makan ape, so singgah minum kat kedai d'limau nipis. aku tak makan pape pun cume dah lame sgt tak merasa air limau nipis special dea. 

mase awal2 dulu mcm suke jgk la order air ni

pastu tibe2 rase nak makan berger. kalau kat Bangi ni ade rase beger paling sedap beger Otai la kot. yeke? taktau la kan. setakat ni aku makan memang beger Otai ni jela yg kene dgn tekak aku. aku tapau bawak balik je. my mom pn sebok nak jgk tuh. heh! order la dua, satu daging spesel satu lg ayam biase. puas hati jgk la dapat makan setelah sekian lame tak dpt makan. rs nye dkt setahun kot dh tak makan beger ni. sejak lepas kawen mmg lansung takde makan lg hehe. yummyy!


Tensen betul la on9 kat Bangi; pakai Broadband uhh! lembab gile nak upload gambar, line pun terok sgt sgt, memang sakit hati jgk kadang2. bak kate my fren ecah 'boleh masuk ICU aku kalau pakai broadband' haha ok la, jmpe lagi next time, tata!

p/s; untuk sesiapa yang mayb ade masalah ape2 baik kesihatan luar/ dalaman boleh la cube cari air penawar hafiz tu di Darussyifa. insyallah..Rasulullah SAW telah bersabda "Air Zam-Zam adalah ubat segala penyakit mengikut apa yang diniatkan oleh si peminumnya"



2 comments:

syarapova said...

mane satunye air selusuh weyy??byyykk nyeeeeee!!!nk sikiittt!huhuhuhu

Fariza Yani Badri said...

air yg botol kecik tu, yg botol besar tu boleh cmpur air botol kecik tuh hehe, aii jauh nye makcik nak pos:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails