CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, March 28, 2010

check up 37week

 harini genap usia kandungan baby ni 37week. macam tak percaya je saat yg di tunggu2 dah makin dekat..kalau ikutkan hati ni memang nak cepat je lepas kan sume2 ni. tapi aku rase mcm takut jek nak tempuh detik2 tuh. lagi2 aku ni  first time and '0' experience. bile dgr org cerita macam2 pendapat ade. ade yg kate ' kejap jek branak ni, ko jgn la risau, push jek terus keluar baby' ade plak, 'sakit gile beranak ni, cukup la sekali je, tak sanggup lg dah' uwaaa.. aku ni terpinga2 jek haha. maklum la aku tak dpt nak gambar kan lagi ape perasaan mase n ketika saat nak bersalin tu.  cume pengalaman and crite2 org tu aku buat iktibar je;)

tadi kirenye masuk minggu ke2 aku dah buat checkup kat bangi ni. macam biasa la kan, bile dah checkup kt klinik kesihatan ni, terpakse la membuang mase yg sgt lame. kadang tu no tak la byk sgt. tapi pelik dkt sejam jgk nak kene Q no. uhh! sabar je la aku..tadi checkup everything ok. my baby pn sume ok, ibu dea pn ok. berat dalam semnggu ni just naik 0.04kg. sebaik tak naik byk, risau jgk sbb smalam kenduri byk makan daging hehe. Doc bgtau anytime jek baby boleh keluar. debar je rase mase tuh..kat klinik td tgk org pegang baby happy je..tapi apsal aku mcm takut jek nak tempuh saat tu?iskk..

"ya Allah, kau tenangkanlah hati aku, kurniakan kepadaku di sisimu zuriat yang baik & sempurna. Sesungguhnya  Engkau sentiasa mendengar dan menerima rayuan dan doa hambamu"

p/s: aku nak mohon maaf kat sume terutama sekali utk en.suami yg tersayang, mak & abah serta kawan2 yg mengenali..mane tau selama ni aku ade tersalah kate @ bahasa..doa kan aku ye kawan2. semoga aku tabah hadapi detik and saat tu. aminn..

6 comments:

amoi said...

aku doakan semoge perjalanan ko nk bersalin nnt dipermudahkan..arap2 sume nye ok..insyaALLAH
(aku lak debar2 rase...haha)

Fariza Yani Badri said...

hehe tq aunti ecah! ko plak yg debar eh,
kalu ko debar aku ni debor! huhu

amoi said...

jgn dubur sudah..wakakakka

Fariza Yani Badri said...

amboi, kemain lg ko eh, mncarut plak kt
blog aku haha

syarapova said...

ahahhaa..bengong ecah!!eley sbenanye ecah ni yg excited lebey,dier tak sabar nk tunggu ank sedare dier kuwa le tuu~

aku pn nk minta maaf ngn sme..takot2 aku ader tergurau kasar2 ngn korang ke eh..tau la aku ni kekadang mulut maen lepas2 je..HEHE..

ko da makan blum minyak selusuh tu..aku tetiap ari telan sikit2..cuak pn ader..sbb aku ader bace kt internet..kekadang minum minyak tu leh kasi contraction..tp bby tak ready nk kuwa lg *gulp*

Fariza Yani Badri said...

syara; minyak ko tu sbenarnye mak aku kte mmg dr 7month dh blh makan tau, yg air selusuh tu br ms skt bsalin tu minum, hehe minyak ko tu td aku br gak start mkn, esk nk g harun din nak mintak air selusuh..kite ikhtiar je hehe..

mcm air selusuh ni bese nye 2week be4 nak deliver atau ms dah rs skt br minum, sbb rmai aku tgk yg minum awal so dh start skt gile tp jalan tk buka..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails