CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 25, 2010

7day without en.Suami

hi peeps! dok bangi ni mcam2 benda yang aku makan. slalu makan sekali tambah, dok sini boleh jadi 2x tmbah plak hehe. maklumlah my mom yg masak kan. selera yg dah lame aku tunggu2 kan. kadang2 tu bukan la spesel sgt pn mak aku masak. kdg tu lauk goreng telur jek. tapi taktau la kenapa begitu selera aku makan. tula org slalu kate air tgn ibu ni memang lain;) pagi ni aku break1 ringan2 jek, makan bihun n kuih karipap. bile dah duduk rumah family ni, mak asyik nak suh makan jek. pantang aku tersebut makanan, time2 tu jgk dea nak carik kan makanan tuh. uhh, bestnye kalau selalu di layan camni kan hehe mcm tuan puteri jek rase;D.


teringat mase aku balik Bangi sebelum ni, kalau tak silap mase tu kandungan baru cecah 6month kot. mase tuh balik ade la rs macam nak makan lemang. tapi puas pusing smpai ke cheras takde org jual lemang. hehe, aku tak kesah sgt pn takde, bukan la ngidam sgt pun, cume tringin jek..nak jadi kan cerita, kemarin haritu aku ke pasar bangi dgn family, ade org jual lemang, terus mak aku suh beli jgk, dea boleh ingat aku tk dpt nk makan haritu hehe, punye la lame kot still boleh ingat lagi yg aku tringin nk makan lemang. camtu la perasaan seorg ibu kat anak dea kan;) tq mom! erkk topic crite pasal en.suami, tapi dah macam jadi crite makanan plak hehe..

harini masuk 7hari aku bjauhan dgn en.suami. alhamdulillah dapat jalani hidup mcm biase hehe. cume kesian je dkt en.suami hari2 call kate sunyi rumah. maklumlah dah dok sorg memang la sunyi kan. harap2 en.suami dapat bersabar, dah tak lame pun lg aku nak bersalin;) terpakse la dea hidup bujang kat sane, makan sorg2, minum sorg, tgk tv pn sorg2 hehe..tggu za balik oke dear! kat sini hidup aku takde la happy sgt, yela jauh dgn en.suami. kalau tak dea la teman usik aku, teman gurau aku. tapi sejak kebelakangan ni fikiran aku lebih byk fokus pd nak bersalin je. aku banyakkan berdoa. aku byk hafal2 doa utk mudah bersalin. banyak study cara2 nak bersalin. and aku banyak search kat tenet tentang org nak bersalin n pnjagaan lepas pantang..

dulu mase zaman mude2, slalu tengok org dapat baby 'seronoknye dea ade baby'. mungkin mase tu tak melalui sendiri, jadi kte rase sume nye macam mudah je kan? sekarang ni aku lalui sendiri, byk jgk benda nak kene blaja. nak kate takut tak boleh jgk, sbb sume org lalui detik camni, so aku pun mesti boleh jgk kan?hehe.. harap2 sumenye selamat nanti..aku doa dikurniakan baby yg sihat and sempurna sifatnya..amin..
insyallah kalau en.suami ade kesmpatan next week balik Bangi. yeyy! harap2 en.suami tak bz keje mase tuh..tak sabar nye nak jumpe! cewahh hehe..




4 comments:

Fifi Rahmat said...

ngek zaaaa
ko bace cara2 bersalin,
ko ingt kat dewan bersalin tu
ko blh recall ke cara2 nk bersalin
ko ingt saket dan nk baby cepat keluar je
hahaha

Fifi Rahmat said...

jaat aku neh kan
kaco ko
kasi cuak jee

Fariza Yani Badri said...

haha,tula rmai yg kte time nk bsalin tu sume tak ingat ape dah, tp aku study just pngetahuan jek, tktau la nnt ape jd,haha

kot2 tringat muke ko pe nnt haha:D

Fariza Yani Badri said...

ko ni mmg tk patut la fie, ptt nye bg aku smngat, ni mnjatuhkan smngat aku,haha

dah la baru2 ni ade sorg mamber aku br bsalin, then cakap lps ni dh tknak anak lg, dh tk snggp,
iskk sje nk kasi aku tmbah cuak jek sume org

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails