CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 1, 2010

jenjalan ke Jusco

 menu lunch aku masak sup ikan merah dgn goreng sayur pucuk paku..em simple je masak smlam. makin hari makin malas je rase utk masak. pdhal hobi sgt suke memasak hehe..harini plan macam nak terus usha 'playpen' utk my newborn. tapi tak sure kat mane lg nak tgk..maklum la kalau area kulim ni memang susah la nk crk. yg ade pun butik 'anakku' emm tapi sgt la tak byk pilihan;( mase time makan my fren ;syara ade call, dea nak join skali if ade nak pegi tgk2 barang baby..wahh mcm syokk jek dpt kua skali..hehe due2 perot boyot:D 

 tak sngke plak family mertua dtg umah then nak ikut skali ktorg pegi jalan2 carik barang..tpakse la tuka plan outing ngn syara..mule2 pegi tgk kat shopping area Perda; Sunway Carnival Mall. situ tak la happening sgt. tapi kire boleh la hehe..sampai sane mesti wajib isi perut dulu. ehh padahal mcm baru je makan nasi tghari td hehe, dasyat la lapa time baby de dlm perot ni hehe..tak tau nk mkn ape, aku dgn en.suami mkn KFC je..

 Auto pay parking; Sunway Carnivall Mall

aku macam biasa snack plate; original
en.suami try set baru yg ade nugget tu, alahai nugget tu kecik sgt, tak puas mkn

pusing dalam Sunway Carnival tu tapi cume ade 2jenis playpen je..em, taktau la mane lg nak carik kalau kat sini..kalau kat KL mesti dh banyak pilihan kan?hehe takkan aku nak ke Penang lg kot harini..dah 3hari berturut jalan penang..jadinye aku dgn en.suami buat keputusan amik jela yg kat Jusco tuh..hehe lastly settle satu keje. 'playpen' yg kami pilih ni takla mahal sgt..amik yg ala kadar je.. sebab pikir mayb baby kurang guna sgt..just spare utk aku bawa balik bangi..kan senang, boleh lipat2 jadi kecik..lepas ni tinggal nak pikir barang utk ibu dea plak (etc; nursing bra, kain batik n bla bla).

Tak sedar sampai kulim malam dah. sampai2 kulim je terus singgah Giant jap. tringat ade nak beli barang dapur sket2..disebabkan jarang dh memasak sampai tlupe beras nak abih kat umh hehe..shopping barang dapur sket2..smpat la capai yogurt<--fav! balik tu rase cam lapa je lagi..en.suami mcm keyang lg. aku rase nak makan kueh teaw kerang, mcm char kue teaw jgk..

koteaw goreng ni satu2 nye yang aku jumpe dok atas daun pisang
and kulit udang dah siap2 di kupas hehe, sedap jgk tau..



4 comments:

ayunaufal said...

SALAM PERKENALAN DR SAYA.. wah, cam sedap je kuew tiaw tu.. pape pun tahniah coz x lame g nak dpt org baru.. jgn lpe terjah ke blog saye

Fariza Yani Badri said...

salam pknalan;)tQ,hehe

syarapova said...

uih..serious..dlm byk2..aku suke kuey teow ni..!hahahhahaa

Fariza Yani Badri said...

koteaw ni sdap jgk, tp kalau char ko teaw
ko nk sdap mkn kat area sek badlishah tu,
ade name sg.dua char kuah teaw, lg sedap!hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails