CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 25, 2010

tq fren

2hari lepas tummy aku dah mule cam rase tak selesa. disebabkan ade satu malam blaku nye kekejangan kaki. sbaik skejap jek kejadian tuh, lega rase. ingatkan tande2 bsalin dah dekat. risau jgk. sbaik belum ade tanda2 yg ketara lagi. sejak semalam tummy aku dah rase mcm ringan. aku pun pelik. ade artikel tu aku bace kalau dah ringan tuh tanda bby dah ke bawah n mayb dah nak keluar. debar jek rase. hehe..

semalam memang takde plan ape2 pun. my fren ecah n sarah datang umah. tq sebab sudi nak melawat aku, haha padahal tak bersalin pun lagi. takde plan pun nak pegi makan sicret recipe area bdekatan. terus je pegi mase tuh. sedap jgk dapat makan cake fav aku hehe. ape lagi kalau bukan choc indulgance. tQ utk ecah sebab belanja kami makan. wahh sedap nye makan free hehe:p jgn marah auntie ecah! menu aku ngn ecah same jek tp lupe la nasik ape ktorg order. sarah mcm biase makan lasagna dea hehe..sempat la curik makan sket. sedap2! 

mesti korg terliur tgk menu ktorg ni kan yummy!

cake kami order choc indulgance ngan cheese cake oreo, sampai licin la makan smlam haha..

sempat la ktorg borak panjang. lame jugak dah tk jmp ngn dorg berdua ni. rasenye sejak kawen kot hehe..maklumlah aku pun dah dok kedah kan. tu yg jadi susah je nak jmpe. yang kelakar nye smalam si ecah ni tak abih2 nak pegang tummy aku. siap nak cucuk perot suh my baby gerak haha, last tuh aku bg pegang perot, terkejut dea bile rase baby kick hahah..sian dea dah lme sgt nak rase tummy aku. sbaik baby sempat gerak time dea ade;) lepas abih sembang2 ktorg balik terus. lagi pun my mom risau aku jalan jauh sgt hehe..

ni ade eskem ngn strawberri sedap jgk


petang tu keluar ngn family plak. nak carik bank sampai ke Putrajaya. hujan lebat gile mase tuh. berserta angin yg kuat, smpai tak nampak jalan. terpakse benti kt stesen minyak tunggu ujan reda sket. lpas settle g bank. terus ke Alamanda,cadang nak pegi carik bakul utk isi barang2 baby. tapi mcm takde yg aku bkenan plak;P siyess lme gile aku tak pegi alamanda, hehe excited pun ade smalam. smpai2 sane jek memang terus ke food court, ayah aku ni mcm tau2 jek aku ni lapa. minum manggo n makan waffle jek..sbenarnye tiap kali aku g alamanda mst makan waffle ni..sedapp, kalau korg tak pcaya cube try makan;)


6 comments:

Fifi Rahmat said...

ko mmg la za
aku benci kamuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ko tgk la mgu depan
aku heret chenta hati aku
g mkn macam2
nk amek gmbr byk2
jage la kooo

Fariza Yani Badri said...

haha, sure ko terliur kan, amboi mentang2 cinte hati ade, aku ni cinte jiwa aku jauh,
uwaaa! hehe

teman said...

wah sedapnya secret resipi.. aku pun suka oder yg sama.. sbb ada nasi.. dah lama xg melepak kat sana.. xda geng yg beria mkn..

sedap sunguh waffle tu.. t bln 5 trun bngi nak ajak ecah lah g mkn.. hehehe.. xpadan ngan mngangur,.. pikir mkn ja..

Fariza Yani Badri said...

hehe,sbenarnye jarang2 jgk mkn sicret rcipe ni, kecuali nk mkn kek je br mkn ctu,
try la waffle tu sdapp!

amoi said...

bole jek kak k-are...waffle tu kat alamanda...pnh gak mkn..besau gle..mkn 2 org pon x abeh..tp kalu fariza mkn sure abes..wakakkakaka

Fariza Yani Badri said...

amboi, kutuk tk ingat, aku mkn yg kecik tu jek tau, yg besar tu mak ngn ayh aku mkn, dorg yg over haha, cah nnt bwk la kak k are mkn, kempunan lak nnt dea hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails