CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, August 29, 2010

spring potato


mesti tertanye2 ape ni kan. mende ni di pnggil spring potato kot.
diperbuat dr kentang sepenuhnye..bnd ni cm baru la jgk kt kulim ni...
kat tmpat korg aku tk sure dh smpai ke tk makanan ni..tp kalau korg tjumpe mknan ni jgn lupe try beli tau, siyess sedap! cikgu kpd adik husband ku mjual mknan ni.. kt kulim ni tdapat di bazar ramadhan. kpd pnggemar kentang, jgn lupe try!:)

Saturday, August 28, 2010

kini menjadi seorang ibu yg BZ


anak kesygan kami;) besar dah anak ibu kan

setelah sekian lame nye aku tak berblog. bukan malas, tapi siyes aku sgt bz skang ni.
nak online pun kadang2 je, tu pun aku curik2 je mase. ni kan nak ber blog plak? huh!
mmg sgt tak sempat. sebelum ni tgk org lain ade anak n bekerja mcm tak rase ape2 pun. tapi
bile dah kene kat diri sendiri mmg respek la kat ibu2 yang ade anak n bekerja. ni nak story sket pasal
awal2 detik aku mula bekerja. awal seminggu tu rase nye mcm tak boleh nak handle hidup ni
bile ade anak n bekerja. ikut kan hati mmg hari ke2 bekerja aku dah nak bhenti. tapi bile pikir balik
satu tempat ngn kak ipa husband <--dea yg rekemen kan ok! huh, lansung bertahan je:(


gini la keadaan iman, pagi2 terus ke rumah mertua sbelum aku ke opis

kat opis tempat baru tuh keje mmg sgt la melambak, keje melambak tu tak la kesah sgt..
tapi lepas balik opis nak layan anak lg, penat hanya tuhan je la yang tau..mase tu baru la pikir bestnye 
zaman2 aku sbelum ni hahah, tula nak keje sgt, amik kau! pastu kat tempat aku keja tu payah sgt nak cuti,
sabtu pn kene rotate, dalam semnggu sabtu 2x kene bekerja, uwaaa penat tau!
kalau org len biase sabtu half day kan. opis aku ni tak layan la half day2 ni hahah mmg full day keje mcm hari biase. yang aku pelik nye kat opis aku ni sume aku tgk mcm workaholic! waktu rehat pn bekerja.
nak balik pn bekerja! kdg2 tu aku sorg je yg mcm terhegeh2 nak balik..eee apsal dorg ni? takde family ke kat rumah. pelik la aku tgk. kalau la ade rezki keje gov kan best. rilek sket:D doa2 la ye kat aku hehe..

alhamdulillah iman skang ni dah takde meragam2 cm awal2 dulu. aku pun lega tinggal dea kat mertua.
balik je opis rutin aku mesti terus ke baza ramadhan dulu. pastu terus blk rumah. tak sabar nak jmp iman. hehe iman bile nampak aku je terus gelak senyum tak benti. muke dah sangap jek nak susu haha..
aku balik2 je mmg terus la dea nyusu. sronok sgt dea bile dpt suck direct. kadang2 tu penat sgt bile tgk anak je terus hilang sgala derita di opis huhuh:)

yang buat aku penat tuh kadang malam tak tentu tido. maklumla ade anak kecik ni kan,
paham2 jela, time kite nak tdo time tu la dea nak ajak kite main. nak ajak sembang..nak taknak layan la jgk..
kadang tu pukul 3pg iman bgn nyusu..sume ibu2 penat mcmane pn utk ank mesti buat yg terbaik! alhamdulillah puasa sambil nyusu anak smpai harini ok..cume kdg2 bile dah tak cukup stock susu mertua mmg tpakse bg formula la jgk. nk buat mcmane kan awal2 rtu aku tak ready stock susu byk. keje pun mcm mengejut je tibe2. smpai harini alhamdulillah susu aku still byk, n aku akan terus kan buat stock EBM utk iman. Tak sedar iman dah masuk 4bulan++. sekejap je rase kan..

alamak taktau ape nak sembang lagi..nnt bile2 ade mase jumpe lagi kawan!
erkk my princess dh bgn, tata!

Friday, August 6, 2010

iman mule niarap haha

video

harini baru sempat nak load video iman ni hehe

al-kisah

halo peeps,
serius, rindu gile2 nak berblog, maklumlah spt yg sedia maklum aku dh mula bkerja, disebabkan lame sgt dah mjadi suri umah, jd kire mcm 1st time rs bkerja blk, agak penat jgk la, dgn nak urus rumah, urus anak. sbaik la en.suami ade byk bantu. yang pasti awal2 bekerja rtu aku
mcm still tk tau nak handle urus keja lagi. ni dah masuk smnggu bekerja kire dh hebat la jgk huhhu.. iman mmg aku letak kat umah mertua. alhamdulillah, iman baik sgt tinggal dgn mertua. aku pun takde la
risau sgt. mule2 dlu mmg pikir risau, takmo keje. tapi bile aku pikir blk, kalau aku tak start keje dr skang mmg smpai bile2 pun aku tak keje. kirenye ni nak try2 la bekerja balik hehe.. pagi opis aku masuk 8.25am. sebenarnye 8.30am, tapi dorg kate kalau 8.30am tu dah di ishtiharkan sebagai lewat. hehe boleh lak cmtu ekk..sbaik la umah mertua tak bape jauh dr umah kami. lega la sket. takde terkejar2 sgt..

ni la barang iman yang aku tiap2 hari ready utk bawa ke rumah mertua. penuh satu keta kan huhu:p

ni meja kerja aku yg sentiasa bersepah! hehe, bz la katekan, tgk skrin monitor tu, aku ni seorg yg fokus keja tauuu, mane ade on FB hahaha..

selalunye kalau kat opis aku mmg tpakse pump susu. 
kadang setiap 2-3 jam aku akan lari ke toilet utk pump susu. penat jgk la, 
tapi nak buat camane kan pengorbanan utk si kecik tuh jgk;) ibu buat sume utk iman hehe, kadang2 tuh orang laki kat opis tu tgk je aku dok ulang alik pegi toilet, haha

haa, gambar yg akhir ni gambar iman yang dulu bergayut je dgn ibu dea. 
skang ni dah kene minum guna botol la jwb nye kan hehe
bile malam je la iman akan bgayut:D

**skang ni usia iman 3bln++, alhamdulillah iman dah pandai niarap, bontot dah naik2, n nak start berundur2 kebelakang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails