CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 11, 2010

my chicken rice! yummy


sejak2 naik 8month ni kami dh jarang2 jgk ke pasar malam. bukan tak larat tp mayb sbb dah slalu sgt ke pasa malam jd boring dh kot hehe. tapi malam smalam kami ke pasa malam. target konon utk beli sket brg dapur utk masak harini..takde plan pn nak masak ape. so en.suami beli je sekor ayam..tibe2 aku terpikir nak buat chicken rice.lame dah tak buat ns ayam. dulu zaman mase mude mudi rajin jgk buat..sejak ade si dea dlm perut ni belum ade kesempatan lg nak buat. hehe..jadi esk kompom buat nasi ayam!


aku siap2 prepare utk rebus ayam malam tu jgk. sng sket nnt tinggal masak nasi n goreng ayam jek..tghari td br selesai, lame tk makan nasi ayam buatan sndiri, sedap la plak hehe:D
disebabkan aku masak sgt la byk td, hantar la ke umah mertua cewahh! boleh la jd menantu kesygan kot haha:D


kadang2 makan nasi ayam kat luar tu boring jgk, skali2 pekena sendiri buat ok jgk kan hehe..
nnt jmp lg, tata!

**********************************************************************************
malam tu kami keluar makan char ko teaw. tempat ni cm baru buke jgk kt kulim. tapi pelik apsal tak ramai org yg nak mkn. jadi aku dgn en.suami pn tringin na try..siyess koteaw dea mmg sedap, cume aku rs yg membuat kan org tak ramai makan sebab harga sgt tak berbaloi dgn kuantiti. RM3.50 makan punye la sket. tak cukup aku. skali tgk mcm kedekut pn ade haha..


disebabkan dr awal keluar umah lg aku dah sebut kat en.suami teringin sgt nk mkan eskem cornetto royale chocoluv. jadi nye terus carik, tgk2 kat stesen petronas ade jmp. slalu tu tgk iklan tak heran pn, tp petang td aku rs nak makan eskem tu sgt2. lg2 aku tak pnah try yg bru tuh..
sedap jgk eskem tuh, puas nye hati dpt makan hehe:)

 mesti terliur kan korg tgk?haha ape lg peeps, pegi kedai try makan, nyam2!





2 comments:

Fifi Rahmat said...

oit, brp org punye mkn ayam tu??? hahaha

Fariza Yani Badri said...

haha,aku buat byk, lebih krg 10org mkn ade kot
tu yg nek semput aku masak tu, dh la perot pn tgh boyot dgn maju

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails