CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 26, 2010

2nd day;shopping time!


sebenarnye aku masih mood sedih lg sbb my blog still problem;(,hehe eh sempat gelak plak, penat dah godek2, tapi tk jmp2 jgk mane silap, tp takpela yg penting happy:). hehe...sebut pasal shopping, tak sedar yg harini hari ke-2 aku pegi ke Queensbay Mall berturut-turut. patut nye en suami bekerja. tapi disebab kan nak bshopping and atas pujukan aku akhirnye en suami ambil cuti hehe. tq tq! tapi yg tak best nye kami keluar pn dh hampir nak petang. so makna nye tak dpt la nak bshopping sakan cewahh!hehe, lebih kurang jam 5ptg kami bertolak ke penang..sampai2 sane mcm biase la, perut aku wajib kene isi dulu. kalau tak mcm2 hal la nnt yg jadi:D sampai2 tu je kami terus melantak MCD dulu. mcm biase ketika pregnant ni mesti order 'big mac'+ air ribena..kalau dulu ske fillet o fish. skang ni dah bertuka plak. en suami kate 'big mac ade 2tingkat, 1 utk ibu 1 utk baby' haha blh trime akal jgk la..menu en suami mcm biase la prosperity beef <--double oke! hehe


lepas makan tibe2 en suami ajak naik escalator hujung belah kanan, rupe2nye ade plan nk ajak beli kasut hehe..lg pun en suami lame dh tak beli kasut sejak kawen ni. sbenarnye mase kami pegi saudara meninggal yg dkt perak tu kasut en suami telah di ambil oleh org yg takde rs tanggungjawab..balik tu sbaik ade kasut spare pak mertua..hehe mula2 lalu 'hush puppies'. tgk ade sandle tu smart jgk, tapi tak jd beli..jalan lg singgah 'crocs' pusing satu kedai, tibe2 terus dea kenan 1 sandle ni..last2 terus beli hehe..smart jgk aku tgk, rase nye takde la mcm kat pasa malam lg kot cutting cmnih:D



Tak sedar jam dah dkt pukul 9am, mcm dah lewat jek. barang bby pn tk 
sempat lg nak tgk hehe..
terus masuk 'jusco' mcm biase la amik troli terus menuju bahagian baby. happy je muke aku time ni. penat pu hilang. lapa pun rase kenyang haha..kebetulan plak kat jusco rini ade buat sale utk 'jusco club' 15% utk setiap barang. aiii, byk jgk la untung beli time sale cmnih..<--pdhal harga sale tu harga sebenar haha, sume terpedaya:P baju2 baby pn banyak yg sale..aku ape lg, tgn sume capai. yg en suami tukang pilih n jage troli jek haha..smpai lewat mlm jgk la br ktorg abih bshopping..di sebabkan main amik jek barang tak sedar tgk2 mase bayar cecah rm400++ heheh..bukan slalu pun kan dapat shopping2 cmnih:) 

stroller hitam ni aku mcm minat, tapi en suami kate tgk cutting mcm tak bape kukuh..so kami usha2 jela dulu, lgpun stroller ni bukan boleh guna lg pun 

tengok la wajah aku, sgt happy kan?hehe pdhal kaki dah penat jgk bjalan tuh hehe

mula2 pelan nak beli barang sket2 je, last2 tu penuh satu troli hehe

bukan aku je yg sebok nak beli barang, en suami pun buat2 sebok skali haha

ni sebelum nak balik sempat lg amik gambar 

Sebelum balik tu en suami ajak makan tepi pantai. best jgk tempat ni. utk bawa family makan pun syok. tempat tu bukan boleh mkn seafood je tapi sambil makan boleh tgk pantai..bak kate org boleh dgr la deruan ombak tu kalau time makan hehe..ala2 romantika gitu:D mase tu tak order byk sgt sbb perut still kenyang lg..
menu dinner kami malam td siakap 3rasa,tomyam cmpur,sotong goreng tepung, kangkung grg belacan<--syr kailan blh habis plak. dua2 minum air laici.

sotong goreng tepung, boleh tahan juga

ni siakap 3 rasa

tomyam campur kedai ni mmg sedap, siyes! tak caye cube try hehe
lupe plak nak bgtau, kalau tak silap aku kedai ni penah masuk dlm 
rancangn 'warung kita' yg kat astro tu.
pastu tgk ade byk gmbar artis yg pnah mkn kat kedai tu hehe..

 
 
meja makan aku betul2 tepi je ngn pantai ni, ade banyak la sampan2 nelayan kat tepi2 ni, cantik jgk la view tmpat ni

balik tu masing2 flat dah, smpai rumah lebih kurang pukul 1am..dah la perut kenyang, 
penat plak tu,
tapi aku still takleh nk lelap mate, tu yg sempat ber blog lg mlm2 ni hehe..
okla kite jmp lg di lain waktu
tataa!!




4 comments:

teman said...

hikhikhik.. tmpat mkn tu salah 1 tempat lepak aku.. tp aku mkn kat kedai depan tu... view yg nmpak smpah sarap xckp ek.. mmg best lepak situ.. hanan sngat excited bila ada tupen lalu.. dah nak kena roboh pun kedai tu.. biasalah isu politik.. tunggu masa ja

Fariza Yani Badri said...

kedai depan tu yg area turun jmbatan tu ke?dpn apartmen jgk ke?rase2 ctu mcm tau jgk, sbb ade sedara bgtau mkn stu sedap jgk hehe, smlm lepak QB mmg ramai gile

syarapova said...

uii..gile la makan2 je kijee..huhue..abes da complete ke smer barang..awat tak bli trus je stroller alang2 tu..?

Fariza Yani Badri said...

hehe tula, mkn je kje, brg tggl sket2 je lg,
tp rs mcm dh complete, cume tggl utk kt bangi nnt kene beli kt sane la,payah nk bwk ulang alik plak, stroller tu ingt nk tgk2 kat kl nnt, tu sje2 tgk,tp aku cm dh kenan yg tu hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails