CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, February 21, 2010

menu lunch; Rendang ayam


harini kalau ikutkan memang malas je nak masak, tp kesian plak kat en suami. hehe pg td bgn2 jek terus buat break1st sandwich telor+mayo. tu mmg manu fav en suami kalau break1st..senang jek kan,
takyah susah2 nk pikir ape nk buat kat en suami hehe..goreng jek telur then gaul bersama mayo. tambah la salad ke, tomato ke, timur ke, jd la mcm beli kat kedai,hehe..

tghari tu buka peti ais, yg ade sayur n ayam jek. ikan takde beli plak kat pasa. so pikir punye la lame ape nak buat. boring dah nk mkn masak merah ke, masak kicap ke emm..last2 godek pati ais tgk2 ade santan. terus dlm kepala tringat nak buat 'rendang ayam' ni pun kira lauk fav en suami jgk. en suami ni sng sgt dr segi mkn. ape jek aku buat sume sumbat. so aku tkde la risau sgt nak masak ape. cume lauk en suami mesti kene pasti kan ade bkuah. tak ske yg kering2..masak rendang mmg aku ikut mak punye resipi la , sape lg kan hehe

ni mase sebelum rendang siap, campak2 jek bahan2 tu sume

ni masa tgh mendidih, kalau mak aku ske mkn time2 cenggini, sbb berkuah kan

rendang yg hampir siap hehe, lagi satu mak aku kalau buat kadang biar smpai rendang ni jd kering..tp ikut selera masing2 la kan, aku ske ade kuah2 pekat cmnih





6 comments:

teman said...

sedapnya..

Fifi Rahmat said...

pergh... lapar aku tengok neh!~
haha
laki ko senang la za
laki aku neh klu bab makan boleh buat kepala pusing.
seafood x blh mkn lgsung, sbb gatal
ikan beliau tak suka makan
yg dia suka, masak lemak
aku pulak menci masak lemak
anti anti anti!!!
kat restoran pon nak makan, dia kena amek masa nk order

aku cakap kat dia, klu aku masak
dia makan x abeh,
aku nak baling kuali dgn tong gas keluar umah
hahaha

Fariza Yani Badri said...

hahah,smput la ko fie, hari2 kene masak lemak,
tp kdg2 pekena msk lemak sedap weh!
sng je ubat laki ko, hari2 p tapau kt kedai
masak lemak, senyap la dea haha, tp penang ssh nk crk masak lemak kan

Fariza Yani Badri said...

fie laki hang ade la sket mcm laki aku,
lauk fav ayam, ikan mmg kureng, tp sejak kawen
ngn aku, boleh plak mkn ikan, aku ni fav ikan

aisyah said...

laki aku menjak 2-3 menjak ni ske makan ikan jaws..haha

Fariza Yani Badri said...

aisyah; jgn lupe minum susu oke?haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails