CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 2, 2010

kesukaan bergambar;7month++

bila tgk picture kat atas ni rindu plak hobi aku 'kesukaan bergmbar' senang cite prasan dpn kamera la hehe..dulu zaman bujang aku ni mmg pantang sgt nampak kamera. mesti aku ade.kadang2 tu smpai naik malu sbb tgk kat kamera org asyik gmbar aku jek haha. tpi nak buat cne kan dh kesukaan aku bgmbar. tapi sejak2 dh berkahwin ni kesukaan tu semakin berkurang. tak pasti plak aku knape?mgkin sbb bby dlm my tummy ni laki tak ske bergmbar ke?iskk aku pn tk bape pasti..

gambar kat atas tu mase 7month++. mungkin perut aku tk nmpak besar sgt, maklum la tubuh aku kan berkecil molek.heheh tk betul ke?:D emm mase dh masuk 7month ni aku dh mule cm rase mengah2. patut la org kte pregnant ni penat eh..tapi kdg aku lawan jgk prasaan malas tu. bukan ape, org kte jgn malas kan diri sgt time pregnant ni. awl 5month lg aku dh mule rase baby kick2 my tummy. mule2 dlu doc slalu tnye 'baby dh mule kick ke?' isk aku ni dah la tkde pengalaman. mmg tak tau sgt la mcmane rase nye 'kick' tuh. 'mcmane rase baby kick tu doc?' tergelak dea bile aku tnye cmtu. ehh salah ke soalan aku tu hahah..iskk tk phm la aku..masuk jek 5month aku dh mule rase tendangan yg memengah kan aku. bile tgk perut aku jek kompom terjungkit2 hahah. mcm tak pcaya pn ade..tpi tu la anugerah dr Tuhan yg tiada tandingan..

mase 6month++ , baby kick makin power. mayb dea smakin membesar. aku nak tido pun kdg2 kurang rase selesa. maklum la slalu tido takde org kacau. tapi ni ade bende yg gerak2 dalam perut. kdg2 tu risau pn ade kot2 'dea' terpenyek hehe, klakar plak aku sampai pikir camtuh:P. yg pasti, sepanjang aku preggy ni aku mmg jarang tido telentang. ini kerana aku sgt tk selesa. aku lebih selesa tido secara mengiring dan dipenuhi dgn bantal huhu..maaf ye en suami:) <--mencuri byk bantal en.suami hahah~ ade sesetgh org ms pregnant mengalami bengkak kaki. buat mse ni aku masih tkde mngalami simptom tu. tapi taktau la mse akan dtg. cume my mum pesan jgn makan garam berlebihan. tu yg menyebabkan berlaku nya bengkak kaki..

3 comments:

syara said...

huehue...bkn time pregnant je takleh makan garam manyak..time tak pregnant pn kene jage2..huheue

aku takat ni..dr xora smp skang alhamdulillah,aku takder bengkak2 kaki..disbbkan aku ni sgtlah kuat bejalan..

cume yg 2nd ni sakit2 kt perut ni je la..knape ntah :(

aisyah said...

oi..perot..kalah perot aku da nieh..xleh jd..jeles ai..haha

Fariza Yani Badri said...

syara; tula,sbaik aku jenis tk ske garam n gula sgt,
risau jgk,tp ade kwn aku ni tk kuat garam pn, tp masuk 4month dh bengkak sgala kaki, tk sure la nape.
aisyah; dlm gmbr tu tk bp besa weh, skng ni mcm makin besar jek hehe,tp lpas ni ai slim balik oke?haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails