CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 22, 2010

32week!


pejam celik jek my baby dh masuk 32week! omg, mcm tak caye jek lebih krg dlm 2month je lg nak meletop. makin cuak oke!hehe..excited mmg ade, tapi cuak tu lebih byk, maklum la, 
first time pengalaman ni. dah la slame ni tak penah dok wad. ni nak kene dok wad, 
pastu beranak plak. ohhh tidak! tak dpt bayangkan cane la keadaan di wad nanti. 
hopefully everything ok..

 tadi pegi check my baby lg. jantung n pergerakan baby sume ok..alhamdulillah
sempat jgk la tnye kat doc tu tentang kedudukan baby 'kepala baby skang dah dok ke bawah'
patut la aku rase mcm tak selesa jek bahagian bwh ni hehe..
insyallah bulan Mac ni last mse utk scan baby..harap sume nye ok nanti aminn..kemarin pegi checkup 
klinik gov berat ok, tak sampai 1kg  naik dlm mase 2week..
tibe2 tadi timbang blh naik sket plak hehe mayb tak btul kot timbang tu hahahah.

kemarin mase checkup aku kene cucuk lagi skali<--utk kancing gigi rase nye..
isk, aku mmg cukup tak ske aktiviti cucuk2 nih, hehe tapi sbaik tak sakit sgt,
bak kate org tua-tua mcm kene geget semut jek! yeee, btul2 hehe..
lepas ni abih dah kot aktiviti nak kene cucuk2 ni<--harap2 cmtuh la
skang ni every 2week aku dah kene pegi check up. makin dkt nak bsalin ni makin kerap plak kene pegi checkup..


7 comments:

teman said...

hmm.. jg diri baik2.. beg dah boh siap2.. t senang.. mana tau kot2 terawal.. hihihi.. itulah pesan org2 tua yg aku slalu dngar..
memandangkan hg dok area kulim.. aku pun penah g hospital kulim anta kakak membe aku yg nak beranak.. cuak aku masa tu.. dah la kul 2pagi.. umah dia kat desa aman,pecut bkn main lagi.. jgn terberanak dlm keta sudah.. memandangkan keta kancil aku ja yg ada masa tu.. bolehla.. jnji smpai hospital.. ikut due dia lambat lagi.. tp dah baby nak kuar ari tu.. husband dia xda masa tu.. g outstation.. xbudget pun nak beranak mlm tu gak.. aku berpeluh2 la jg.. cam aku yg nak beranak plak..

Fariza Yani Badri said...

uish aku pn tk pnah msk hspital kulim lg, hang dh smpai dulu, hebat2 hehe, tula prepare brg utk p hspital tu insyallah selesai dh, cume doa2 kua smpai cukup bln la kan, risau jgk kalau kua awal2 ni hehe

syara said...

huhu..memintak la aku beranak dlu sblm ko..ehehee..aku lak yg x sabar nk beranak ni...biar sakit dlu..besenang kemudian :P

Fariza Yani Badri said...

syara; haha,blawan plak ko ngn aku nye due kan
pape nnt jgn lupe bgtau hehe

syarapova said...

ui..bestnye leh tgk bby da..aku nye appointment lambat lg..nxt week kot...doctor aku sibuk nk beraye gamaknye..hehehe..

aku rase kepale bby aku tak kebawah lg..tp aku da rase geli2 kat bawah tu..slalu nye kepale bby da kat bawah le kalau centu..tp kekadang aku rase..mcm dier dok pusing2 lg..

Fariza Yani Badri said...

syara; yg klinik gov nye aku skng dh kene every 2week kene check up, yg swasta tkde pn, patut la aku dah rase somthing kat bwh ni, cm ngilu2 jek aku rs hehe,tp doc pn bgtau dea mayb leh pusing2 lg..

fabulous doll said...

tp patutnye aku nye pn same...private pn dkat2 ceni every 2wks kene g..nnt blan dpn lg ar..tetiap minggu kene g..sbb raye cine ni aku rase dier buat lmbt skett..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails