CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 27, 2010

masak-masak oleh suami

halo my dear! hehe tghari anak tido, en.suami pn boleh ikut tido same. jadinye
si ibu ape lg, buang mase kat laptop la jawabnye hehe..
ni nak stori sket kan haritu ade bgtau en.suami masak,
mmg ssh sgt la nak tgk dea masak..haha kelakar pn ade rasenye..
tapi tak sangke plak malam haritu dea boleh masak kat aku..
sedap bole tahan jgk, menjilat jari la jgk aku makan:D

konon nye plan malam tu nak tapau je makan kat kedai,
tapi tibe2 ujan turun dgn lebatnye, payah la kan nak bawa keluar
bby ni. kalau dlu time bujang tu redah je..oleh yg demikian, anak asyik nak
melekat je ngan n*n*n ibunye. jadinye turn en.suami la memasak hahah..syok2!
disebabkan dalam peti ais mase tu cume ade ayam. maka en.suami pn masak la ayam.
ayam masak kicap ok. sedap jgk hehe. jom tgk gambar kat bawah ni

haha, aku tergelak sampai harini tak abih lagi..

nak tau tak nape aku kate tgelak sampai harini pn tak abih..bukan ape,
kelakar sgt . kononnye en.suami ni nak masak utk aku. pastu yg tak tahan tu siap hias buah
epal kat keliling pinggan tuh. haha..takpe la, aku hargai jgk sume tuh:)

em tamat la cerita pasal makan malam tu. ni nak cerita pasal musim buah plak.
ritu kat utara ni musim durian. ya Allah, punye la byk aku melantak durian. dulu2 mmg tak suke sgt durian ni, yg makan tempoyak je. tp skang ni sume benda aku nak sapu hehe, camane motif nak KURUS ni? haha
kat umah pak chaq en.suami di penang mmg ade dusun durian. kami ke penang rtu bebakul jugak la
bawa balik durian, slame aku pnah makan durian tk pnah rs durian cm sdap kt penang ni..mmg wallaweehhh la hahah..

cube tgk gambar di atas ni, sgt mengiurkan tak hehe

pastu semalam melantak manggis plak..manggis ni mmg dr dulu fav, tak boleh nak bt ape la kan,
pantang nampak manggissss!


4 comments:

IMAN'S UMI said...

So sweet en.hubby ye...mula2 sy dok teka apakah itu? Bwg besar ke? Pastu teka lg, cam epal plak, rupa2nya betul epal...kira kreatif la jugak kn? Nk suh fariza puji la tu...

Fariza Yani Badri said...

hehe kelakar pn ade bile ingat blk,
nak hias, tp tktau nk buh ape kot,
jmp epal pn jd la kot:p

syarapova said...

aah sweetnye laki ko...
bile la laki aku nk masak kt aku ni..
hahaha tp klaka la laki ko ltak apple comey2
aku ske la blog ko skang...kemas nye..ntah bile aku ader mase nk edit2 nii..

Fariza Yani Badri said...

syara; lawak la weh, dgn epal plak dea nk hias,
dea kate kt aku mule2 nk kutip bunga kertas kat lua, tp tk jd, haha lg terukk

isk aku pn curik2 ms jek edit sket2 blog ni,
tkde ms la nk ngadp blog dh skang, next wek aku dh start keja, sedih nak tggl iman, uwaaa hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails