CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, January 30, 2010

third prize winner! haha

smalam aku dan en suami keluar ke BM; bukit mertajam. konon nye nak g amik barang. taktau la barang ape. yang aku tau kemarin en.posmen ade tinggal kan sekeping kad dr nationwide express. em kami pelik jgk sape plak yg nak kirim barang kat kami hehe..3hari sebelum tu en.suami ade dapat panggilan telefon yg mengatakan kami menang satu peraduan cabutan btuah. erkk pelik jgk pikir peraduan ape plak yg kami pnah masuk. mungkin mase beli brg letrik kami ade masuk cabutan bertuah peraduan tu layak sbb ktorg beli brg letrik byk..

ptg tu en suami pun terus buka website brg letrik yg kami beli. tgk2 dalam tu memang ade cerita tentang cabutan bertuah ni. makna nye tak salah dgr la en suami ni tadi. hadiah pertama 3x kereta viva, hadiah kedua 20x LCD TV, wah kalau dpt tmpat prtama tu syok jgk blh jual viva tu haha..tempat ketiga dalam hadiah barangan kesihatan 'Gintell e-slimm advanced slimming belt'.

sambung balik cerita pasal ktorg g ke BM td. tercarik2 jgk la kami kat mne tmpat nationwide tu. maklum la area BM ni agak sebok jgk. sbaik la dorg ade tinggal no phone..last2 jmp jgk tempat yg kami cari. smpai2 jek kat opis tu tgk2 dah tutop, sakit nye hati aku hahah..punye la bsemangat dgn pakaian cantik. tgk2 tutup haha..pastu call org tu blk, dea bgtau buka half day jek, sbaik la dea dgn baik hati kate ptg nnt dea tlg hantar smpai umah...

otw balik tu aku dgn en suami singgah kedai makan fav dulu. kedai tu lauk tghari dea sedap..rmai org plak tu, menu aku mcm biase ikan kembong bakar, kuah sket, ulam2 , smbal belacan n air sirap <--air laici tkde plak time tu:D en suami tk byk plak mkn ms tu, nasi lauk ikan keli bakar, ulam bendi ngn smbal belacan. slalu en suami ni kalau mkn lauk mesti penuh pinggan hehe. lepas tu ktor terus balik umah..
lebih krg dlm 1/2jam lepak kt umh. en posmen tu pn smpai umah. punye la suspen aku ngn suami nk buka surat tu. budjet konon2 nk dpt viva tula hahah..bukak punye bukak tgk2 dapat third prize winner haha, gelak sakan aku ngn en suami. tp ade gak la muke cm tak puas hati sket hehe..takpe la ok la jgk dpt set slimming belt tu. harga pn dkt rm500 kot. kalau tk dpt hadiah ni tkde la nk belinye kot heheh:P

disebabkan kami menerima jemputan ni, so terpakse la bersiap sedia berada di KL pd hari jumaat 5feb2010 dr jam 10am-12am hehe..kebetulan plak kami dah mmg ade planning utk balik bangi pd mnggu tersebut. yang pelik nye aku blh teringin nak naik keretapi, erkk~ pelik2 btul la aku ni..kalau tkde ape2 aral harap2 tercapai la impian nk balik naik keretapi hehe! yeyyy~

Malam tu aku dn en suami dh boring tktau nak mkan ape, last2 pusing kat giant kulim..habis pusing sume tmpat mkan..tibe2 lalu dpn rasamas. akak promoter tu pn promot la mcm2 kt ktorg..tibe2 jek terus masuk hahah..lawak plak. masing2 dh tktau nk mkn ape, ms tgk menu tu mcm sume nk order, last2 aku order chicken chop+muffin+ais lemon tea dan en suami chicken rice+percik+mushrom sup+ais lemon tea. hehe
punye la xcited nak mkan smpai dh abih mkn baru teringat nak snap picture haha, jgn mare yeee!


4 comments:

aisyah said...

wakakakakakka..lawak weh...berangan jawoh sgt tuh...cube wat rilek jek..mesti dpt viva tuh..ekekekkeke

Fariza Yani Badri said...

haha,sbaik first prize bukan keta lg best, kalau idak ptuih mate aku haha

syara said...

kire ok la dpt yg ni..igt sng2 ke leh dpt..rezki baby tu..

baby minta mende ni dlm perut.dier kate nnt pas pantang suh ko slim down gune ni..hehe

Fariza Yani Badri said...

tula syara, rezki org nk bg p amik jekla,
aku pn rse bguna sgt mende ni nnt utk aku mengempiskn perut haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails