CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 26, 2010

hobi @ addicted ?


mesti pelik kan topik ni, pada aku semua org ade hobi..kalau mase kite kecik2 dulu bile sebut pasal hobi jek masing sebok kate 'hobi saya bace buku' hehe tapi bile dh besar ni pikir2 balik tkde pn suke sgt membaca buku.hehe..harini aku bukan nk cite pasal hobi aku. tapi nak kongsi cite pasal hobi en.suami . bile sebut je pasal game, sume orang akan terbayang budak2 kecik yg ske main game. tapi suami aku ni dr kecik sampai now nk masuk 28 still mempunyai hobi 'game' haha..

aku ni tak kesah sgt dgn hobi si suami bmain game. yang penting hari2 ade dpn mata. dari hobi melepak2 keluar bsama kawan..lg hati ni susah,btul tak?hehe..si suami ni kalau sebut pasal game jek, kompom dr pg sampai malam blh bsembang haha..yang aku tau game yg dea main tu game 'online'. name game tu 'Granado Espada'. aku mmg la tk bape kesah sgt dea nak main game tu..tapi yg buat aku risau ni ,paham2 jela game online ni bkn mcm game zuma tu..game online ni kene la slalu melabur duit. haha..kalau lah kami ni bergaji sebulan dalam 10k tak kesah la sgt..tp takpela duit dea bukan duit aku hahah..jaat je!

baru2 ni monitor skrin si suami tibe2 tak blh nak on. dea pn dh mula gelisah, hehe tk snang duduk kot aku rase..yg paling tk tahan tu tv aku plak jd mangsa utk men game hahah, sbaik la tv aku jenis blh 2in1. dpt men game n tgk tv skali. so aku tk kesah sgt la. bil elektrik umah aku tiap2 bulan mmg dh kompom2 rm100++ hehe.mst pelik kan. dok berdua bil blh cecah sratus. pdhal umah aku ni tkde psg air cond pn. haaa ni sume gara2 on PC 24hour hehe..yang plg best skali tu..dah la PC on 24jam, siap sediakan satu kipas angin utk PC plak tu hahah. amboii2 bukan men lg kan cite psl en.suami ni?heheh..

aku ni hari2 dok umah..kadang2 tlg jgk la jage game suami tu. haha, laki bini ke cmni? blh tlg men game plak haha. bile pikir balik gelak sorg aku..kat bwh ni aku buh bahan bukti yg hobi suami ku smpai tahap ke ketagihan haha



3 comments:

syara said...

hahaha...klaka ar ko ni fariza..da ader tv baruuu keeee? :P..cantik ar tv ko!

Fifi Rahmat said...

laki aku pon suke maen game babe
dr mlm sampai ke pagi
berjaga maen game
bilik beliau da jadi umpama medan perang
penuh khazanah game
ape saje ada
senapang sume lah
aku rase kalau gi tolak kat kedai
mau beribu dapat
hahaha

tapi betul kata ko
lebih baek dia maen game
dr melepak dgn kawan2
ke hulu ke hilir
balik lewat mlm

Fariza Yani Badri said...

lame dh tv tu syara, awl kawen rtu, haa lepas ko mai umah aku tu dpt hehe..

fie; boleh la jd gang ngn laki aku laki hang tu fie hahah..kdg2 smpai lapa pn blh lupe haha..
btul2 men game dea ade jek dpn mate..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails