CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 30, 2010

kenduri cukur jambul


Alhamdulillah, selesai sudah kenduri cukur jambul baby iman. sumenye berjalan seperti yang di rancang;)
pg jumaat kami bertolak dari kulim, then sampai Bangi dalam pukul 5ptg. mase tuh bangi hujan lebat. ingat nak lari pergi beli baju kat iman. maklum lah mesti nak cantik2 sket kan malam ni. hehe..tapi malang nye mase tu hujan turun dgn lebatnye. dgn aku yang masih dalam pantang payah nak turun. sempat la singgah satu kedai kat bangi tp takde pilihan lansung! emm jawabnye tak jadi la beli kat iman. sbaik ade jgk baju iman nk pakai malam tuh. sampai2 tu je rumah dah penuh. sume pakat sebok memasak. mase sampai tu rase mcm artis plak. yela kan sume org sambut kami hehe..iman plak baru bgn tido. blur2 je muka mase tu. huhu. masuk je rumah terus mandi2 kan iman. ingatkan nak bg iman tido dulu, yela takut mase cukur jambul malam tu nanti meragam plak dia. tgk2 iman tak lena tido. risau jgk malam nnt iman meragam. dalam hati ni redha jela. hehe

Iman sebelum cukur jambul, muka mcm dah ready je kan hehe

sebahagian tetamu yang hadir malam tu

lepas je magrib, aku pun siap2 la menghias diri sket2. jgn ingat org dalam pntang ni selekeh jek manjang haha. sempat la bermakeup2:D jam dah menunjuk kan dkt pukul9. org2 surau jap lagi sume start nak datang umah dah. tapi nmpak gaya iman ni mcm akan meragam je. dah la aku tak smpat nak pump susu! uwaaa..camane la ni. risau jgk mase tu. last2 tpakse la bancuh formula if iman meragam tgh2 acara cukur jambul tu. selesai je abih bacaan yasin n doa selamat sume, aku dah dgr selawat. tu makna nye aku kena bawa iman berarak kat sume org org di cukur sorg sket. iman ms tu tibe2 mcm blur je muka. aku risau dea nangeh je. yela dah la kami baru gak smpai ptg tuh. mayb still penat lagi. pastu takut dea rimas dlm keadaan org ramai2 tuh. tapi iman tibe2 senyap dalam selawat tuh. hehe baiknye anak ibu n ayah ni;) mase bawa iman berarak tu, iman buka mata seluas2nya. pastu lebih krg smpai org yg ke-10 iman boleh terlena. asyik sgt kot dgr selawat smpai tertido anak ibu ni hehe..lega rasa dalam hati. masa berarak tu, en.suami bawa satu dulang yang berisi air kelapa muda, bedak sejuk sket, daun sirih n gunting. mase mula2 aku keluar tuh, terkejut jgk ramai btul tetamu yg datang. ingat kan tk ramai sgt. tgk2 penuh sampai keluar jalan org baca yasin hehe..

selesai sume acara tu, acara makan2 la plak kan. menu malam tu nasi putih, cendawan hitam+daging salai masak gulai cili api, sambal ikan keli, sabal belacan, ayam goreng rempah, ulam-ulaman. air malam tu air sirap kot. hehe tak prasan plak, maklum lah org pantang kan tak blh minum ais, cewah! malam tu aku telan jgk la lauk2 yg ade tuh. dah tak kira dah pantang ke ape. yg pasti lapar sgt mase tuh hehe..lepas je makan, pak lang aku dah get ready utk cukur rambut iman sampai botak..masa awal2 tu iman tido, jadi snang la nak cukur kat dia, tiba2 mata tbuka. mayb rasa bising kot. sempat la cukur rambut iman lebih dari separuh. lepas pada tu iman dah start meragam. iman mmg cukup pantang mase tido org kacau. jadi la meragam nye hahah. jadi rambut yg sket2 tu di sambung la cukur esk hari. tq utk paklang yg cukur rambut iman..

 gambar ni masa paklang aku sedang sebok mencukur kepala iman sehingga separuh botak hehe
mase ni iman rilex je lagi, lepas tu meragam terus dia:p

 Iman dah botak tapi tak botak licin lagi ni
Gambar ni masa iman dah di botak habis oleh ayah dia hehe, bulat dah muka iman!

esk nya plak, dalam tak brani ayah nya jgk yang smbung cukur rambut iman..tak sangka plak ade bakat ayah iman ni cukur rambut baby huhuh..akhirnye, botak suda rambut iman! comel nye anak ibu ni;) tak sabar nak tunggu rambut iman panjang..nnti ibu bela bagi panjang tau hehe<--berangan dah:p

*sedikit sedih sbb camera tertinggal kt kulim, jadinya gambar2 ni sume dari hp je. sebaik along ade bawa camera;)

*tak sempat nk snap pic makanan yg ade mase tuh, isk ruginyee

6 comments:

honey honeym said...

sedapnyeeee cndawan plus dgg ...aku sukeeeeee...soru tak dpt dtg dik.... :(

Fariza Yani Badri said...

soru ke sory tu nem, hehe takpe, lgpn ko brade di brunei, syok nyee dpt jalan2 hehe, aku ni tk sbr nk abih pntang nk honeymoon haha,
ptg ni aku tggu kedtgan mu aunti anim hehe

Noor Zahirah Ahmad said...

adeq..anak adeq sgt cumil..pape pun tahniah..pasni g honeymoon, pastu bg iman adik yg cumil lagi..hahahaha.... =P

Fariza Yani Badri said...

hehe, amboii iman ni pn tk smpat nk besar, kena la sbr2 dlu br blh bg adik hehe

syarapova said...

alahaai botak da Iman!tp takpe Iman still cute okeng!

bile la si Ivana ni nk cukur rambut..dorg kt sini x sabar2 da..huehuehue.

Fariza Yani Badri said...

tula, botak dh dea, aku ni tk sbr nk tggu rmbut dea pnjang blk hehe

haa pasni turn ivana plak botak hehe;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails