CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 22, 2010

confused:(

lame je rase tak ber blog. sejak2 ade iman ni mase tu mcm full je. 
bile ade mase free, 
aku byk rehat2 je hehe..selain tuh bz melayan mek kecik tu.
tah la malam ni rase mood mcm tak bape nak best je. sedih pun ade..
petang td, en.suami call, then bgtau tmpat keja akak ipar dea ade keja kosong
n urgent nak guna org. so, mmg kompom2 la akk ipar dea dah reserve tmpat utk aku kan.

setelah sekian lame dok umah mmg la sgt boring. dah lame sgt rasenye nak 
bekerja n ade duit sendiri. duit husband n duit sendiri mmg takkan same. tapi taktau la
nape bile tadi en.suami bgtau tentang keja tu hati ni rase berat sgt nak terima:(
bukan ape, mungkin aku dah sedap nak jaga iman. tibe2 nak lepas org lain jaga. tp bukan org lain pun,
my MIL yang nak jaga. pada aku dr bg org lain mgkin aku lg risau. tp dah MIL hati ni mmg takde 
risau. cume nak lepas kan iman tu hati rase berat sgt.

byk sgt benda yang berlegar kat fikiran ni. niat hati mmg nak fully breastfeed. if boleh nak terus
around 2year. tapi kalau time2 ni jgk nak kena keja, camane nak BF? mmg tak sempat sgt la nak
buat stock susu from now pn kan? emm..aku ni bukan la cerewet sgt. tp aku rase dlm pjagaan anak
sape2 pn nak yg terbaik kan? nampaknye kalu lepas ni aku keja, iman terpakse la minum formula, sorry iman, ibu tak ready pape pn utk iman. em ntah la, pening jgk kepala ni. tapi peluang keja camni bukan
selalu nak dapat. konpius nyee aku:(

walupn iman tu br je 2month, tp aku ni dh mcm2
pikir yg terbaik je utk dea. dr segi pemakanan sume aku dh pikir. tp bile
bby tu dah tak dpn mate kite, mst tak mampu nak kawal sume tu kan?
mcm sweet ke, choclate ke, emm ntah la.
mmg pelan dr awal, no nestum2 utk iman. biar la org
kate aku ni tak up to date ke ape. kdg2 zaman skng mmg 
cpt n mudah dgn nestum2 ni, tp khasiat dea aku rs
lg bagus makanan yg kite buat sndiri tu.

sebelum ni asyik tgk org jage anak. pastu kate cerewetnye org tu nak didik anak dea.
tapi bile aku dah ade anak sendiri ni, baru la rase mmg kene ade cerewet jgk..payah jgk kan
dah ade anak sendiri ni..taktau la, mudah2an hati ni tenang n dapat jawapan pasti. hopefully camtu 
la kan. tapi siyes aku sayang kalau nk tolak keja tu, cume rase mcm terlalu awal je..

3 comments:

Sofeah~ said...

takpe fariza..klo rase nk keje pi la..jage anak kat rumah pon bgs juga...pasal stok susu tu ko jgn risa sgt..insya'Allah cukup punye..ko nk start keje bile?..2 minggu sblm start keje tu pon sempat lagi ko kumpul stok susu..aku support ko..papehal ko bole tanye aku..aku pon working mom yg pump jgk...hehe..jgn stress sgt...nanti susu merajuk..hehe

bab nestum tu sampai skarang fea tak makan..aku pnah bg tp die yg tanak...die suke bubur yg aku masak tu gak..hehe..bangga plak~

hannieem lalallalala =p said...

akurasa mmg best dok uma jaga anak mmg best sgt aku bygkan even aku takde anak lagi..tp satula..if rasanya ko nk tlg husband,satu pngorbanan jugak tu...yela,bila da ada anak pblnjaan pun makin mngkat,susu lagi,pampers lagi...mcm2la...dulu mkn telo mate gorang ngn nasik bedua pun tak kisahkan..kan?kan?skang tak lagi..ko kene piki utk expand and adding ur expenditure...tap if en.suami tak kisah and oke...the answer in ur hand my dear...tap mmg bestla dok uma jage anak...kheekehekehe I LIKEeeeee....heeeeeeeee

Fariza Yani Badri said...

farid; tula kn, bnd ni mcm tibe2 jek, tu yg aku mcm tkejut sket, hehe

wahh bgs la fea makan bubur, khasiat dea lg bgs dr nestum hehe, cume nestum tu mmg mcm memudhkan ibu zaman skng ni

hanim; haa betul2, mayb aku dh sdp dok umah, tp sbelum ni aku boring dok umh mmg tk sbr je nk keje, tp bile dh de iman ni, mcm syg je nak tggl, mksd aku mcm kecik2 ni la, tp mak aku kte kalau dh lame aku pgg dea lg takmo lepas huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails