CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 1, 2010

iman kurang sihat

 
aku pun dah tak ingat la bile kejadian ni, tapi nasib baik kt pic ni ade date haha 24/10/10. tibe2 je siang tu iman selsema + batuk. sian kat iman. kebetulan kat kulim ni bcuaca sejuk. bukan la musim salji tapi hujan la maksud aku hehe. iman slame ni alhamdulillah tak pnah demam n batuk. penah la selsema tu pn disebabkan bjangkit dgn anak buah yg lain. tp yang peliknye kali ni dea selsema bserta batuk. batuk bkahak plak tuh. org dgr tak mcm bby pn batuk. mcm org tua batuk haha..doc pn gelak dgr iman batuk. kalau ikutkan aku tak ske bg iman ubat2tan ni. bukan ape. dea still baby lg. so tak bgs la nak bg makan ubat ni. mcm biase dea selsema tu aku mmg tak amik ubat pun. aku just amik kunyit hidup n tumbuk sket, sapu jek kat batang idung n ubun2 iman. alhamdulillah dlm shari dua mesti pulih;) kadang tu sapu vicks sket kat dada n blakang iman. tapi pastikan vicks tu utk baby yee hehe..


mase iman selsema n batuk tuh kami ni sentiasa pantau suhu badan dea. yela mane tau kan tibe2 boleh demam plak. risau oke! kalau dah ade anak mcm ni la jd nye. kite demam smpai nk pengsan pn takpe, janji anak sihat. siang tu iman ssh nak tdo yela hidung sumbat kan. kalau kite pn ssh nak tido ni kan plak baby, disebabkan badan iman ni mmg kalau kite rs mcm bdarah panas hahah ape aku cakap ni:P mksd aku iman ni kalau pgg bdn dea kite mmg rs panas je. jadnye susah nak tau dea demam ke tak. cek suhu normal nye. malam tu konon nye nak buh la cool fever, iman lg tak boleh tdo rase ade benda kat kpale. asik nak pgg je hahah..last2 pg esk nye bru la dpt pakai kan skejap hehe..alhamdulillah ni iman dah kembali ok;)

4 comments:

Fifi Rahmat said...

hoi, ko bikin suspen kan?
aku trus je buka blog ko tgk entry neh.
konon2 nk tanya kabo. hishhhh. geget kang

Fariza Yani Badri said...

hehehe, skali skale, jgn la mrh dear

syara said...

lol....klaka la ko ni fariza..cian iman demam..

Fariza Yani Badri said...

hehe, dea tak demam syara,
cume rtu batuk n selsema

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails